diumenge, d’octubre 01, 2006

La decissió de l'1 de Novembre

L’1 de novembre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya hem estat cridats a les urnes per decidir el futur Govern de Catalunya. La decissió és molt clara: o un govern progressista presidit per José Montilla o un govern conservador presidit per Artur Mas.
El socialisme català es juga molt en aquestes eleccions. Però més s’hi juga Catalunya. Està en joc l’orientació política del Govern i la forma de desplegar l’Estatut. Tornarem enrera als vells temps de la dreta nacionalista? Tindrem un Govern incompetent, atrapat entre el victimisme i l’autocomplaença? Tindrem un Govern dedicat a esborrar el llegat del Govern catalanista i d’esquerres presidit per Pasqual Maragall? S’abandonarà una política de millora dels serveis públics, de la sanitat i l’educació, de millora dels barris? Seran els homes forts del Govern Felip Puig i Antoni Fernández Teixidó? Tindrem un Govern entestat en assegurar-se rèdits electorals basats en la tensió nacionalista?
Catalunya seria la gran perjudicada en aquest escenari. Al nostre país li convé obrir una nova etapa política que, seguint l’estela del President Maragall, aprofitant les sòlides bases assentades per les polítiques del Govern catalanista i d’esquerres, desplegui el nou Estatut posant-lo al servei de la gent.
Estem en condicions de fer de Catalunya una societat del benestar avançada, amb una sanitat pública de qualitat a l’abast de tothom, amb un sistema educatiu que asseguri la igualtat d’oportunitats, amb una economia dinàmica que impulsi la creació de més llocs de treball i més estables, amb uns serveis socials que donin suport a les persones en funció del seu grau de necessitat o de dependència. Una societat veritablement integrada on tothom pugui sentir-se protagonista d’un projecte basat en la qualitat, l’excel·lència i la justícia social.
Tot això serà possible amb un President com José Montilla, que s’ha obert camí amb el seu esforç, que ha demostrat la seva capacitat de gestió i la seva vocació de servei públic, que sempre ha estat al costat de Catalunya i dels treballadors.
La decisió està en mans dels catalans i de les catalanes. Però al PSC correspon assegurar que el nostre projecte i el missatge del nostre candidat arribi nítidament a tothom. Cal que tots i totes ens hi posem de valent!
Miquel Iceta, Vice-primer secretari del PSC