dissabte, d’octubre 07, 2006

Avenços importants

Portem prop de tres anys de govern d’esquerres a la Generalitat de Catalunya i tots som conscients que no ha sigut gens fàcil governar l’administració de la Generalitat, amb la correlació de forces que van sortir de les últimes eleccions.
Aquestes darreres setmanes van sortint resultats de la gestió que s’ha realitzat des del govern de la Generalitat, conjuntament amb el govern central, encapçalat pel Sr. José Luís Rodríguez Zapatero.
Exemples dels objectius assolits:
 • 500 milions d’euros més d’inversió a Catalunya en els pressupostos generals del govern central, referent a l’aprovació del nou estatut
 • Eliminació d’alguns peatges de mobilitat obligada.
 • Grans inversions de Renfe al nostre país
I així podríem anar dient més i més polítiques d’esquerres que han beneficiat molt directament les persones.
Al mig de tots aquests avenços tan importants hi tenim el nostre presidenciable a la Generalitat, Sr. Pepe Montilla, que estic convençut que ha estat una peça important a l’hora d’assolir aquest gran avanç per al nostre país.
Josep Jo, Alcalde de Dosrius i President del PSC Maresme

divendres, d’octubre 06, 2006

Jaume Matas recolza Artur Mas

Ahir, el president balear, Jaume Matas, del PP, va donar un suport explícit a Artur Mas a l'entrevista que publicà La Vanguardia. Reconeix sense embuts que "si el PP no és alternativa, el millor per Catalunya és que guanyi CiU", anant més enllà fins i tot del que ja han dit Rajoy i Piqué, que recolzarien una investidura del candidat de CiU en cas que aquests i el PP sumessin 69 escons. Amb aquests hoolligans, crec ens ajuden a que quedi més clar, per qui encara no ho sabés, per quina raó cal que Montilla sigui el proper president de la Generalitat. La dreta, la que parla sincerament, almenys, es deleix d'entrar de nou al Govern de la Generalitat i fer de les seves. Com abans. Com sempre.
L'apel·lació al vot útil que, de facto, ha fet el president de les Illes, coincideix amb les reticències d'Artur Mas a acceptar la proposta de debats cara-a-cara que li ha fet el PSC. Un Mas poc acostumat als debats (ni ell ni Pujol n'havien acceptat mai... fins ara), es posa molt nerviós quan se li demana que, a la vista de l'expectació que genera aquest procés electoral, es transmeti un d'ells al conjunt d'Espanya. Ni que fos per contentar un dels seus fans, el senyor Matas, seria elegant que deixés els nervis (i la por a que es mobilitzi l'electorat, no siguem ingenus) a part i acceptés el repte que li proposa Montilla.
Ramon Bassas, Primer Secretari del PSC Mataró i 4t tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Mataró

dijous, d’octubre 05, 2006

Fets i no paraules

El lema és de la campanya de Montilla, però serveix perfectament per a resumir els 1000 dies del govern Maragall.

I serveix especialment a Mataró:

1.- Llei de barris per Cerdanyola
2.- Nova escola Anxaneta
3.- Nova escola Antonio Machado
4.- Nou poliesportiu del carrer Euskadi
5.- Agència TIC-Salut
6.- Casa de la Música Popular
7.- Restauració de Santa Maria
8.- Nou Poliesportiu de Cirera
9.- Nou CAP de La Llàntia
10.- Centre d’Art de can Xalant
11.- Accés Nord de l’autopista C-32
12.- Nou parc de Bombers
13.- Nova escola bressol Els Menuts
14.- Nova escola bressol Elna
15.- Ampliació llits salut mental de l’Hospital de Mataró
16.- Nou edifici ambulatori de salut mental
17.- Llar Cabanelles
18.- Nova escola Montserrat Solà
19.- Nova escola Maria Mercè Marçal
20.- Equipament cívic del carrer València
21.- Noves instal·lacions Planta de Tractament dels Residus Sòlid Urbans
22.- Agència de Salut Pública
23.- Programa de finançament del transport urbà
24.- Finançament dels programes d’acollida de Nova Ciutadania
25.- Festival Cruïlla de Cultures
26.- Nova línia d’autobús entre Mataró-Granollers-Sabadell

Aquest és un ràpid resum de les actuacions més importants realitzades, en fase de construcció o planificades que el govern catalanista i d’esquerres ha portat a terme en aquests tres anys a Mataró.

Fets i no paraules!
Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró

dimecres, d’octubre 04, 2006

Bona Política

Aquest cap de setmana hem aprovat el programa que volem i creiem necessari per Catalunya. Propostes des del catalanisme social, que busca respostes a les inquietuds de la gent, a les necessitats dels nostres pobles i ciutats, perquè està fet des de les aportacions de molts companys i companyes que vivim i sentim amb la gent. Propostes per continuar creixent econòmica i socialment, per fer de Catalunya un país socialment avançant, sense complexos.
Perquè només sense els complexos d’un fals patriotisme ho podem fer realitat. És el que volem els ciutadans i ciutadanes, gaudir de seguretats en l’educació dels infants, en l’accés a l’habitatge i la feina dels joves, en l’atenció quan ens fem grans, gaudir de seguretats en la vida quotidiana de la ciutat, en el transport públic i en la carretera, seguretat en la feina, en el suport a les famílies. Seguretats que necessiten de bona política. I ho sabem fer.
L’1 de novembre hi ha tres opcions: un govern de dretes, un front nacionalista, o un govern de progrés que posa el seu accent precisament en aquestes seguretats a les que els ciutadans aspirem. Un govern de progrés, un govern socialista, presidit per José Montilla amb un equip de dones i homes compromesos amb aquestes aspiracions. No podem aturar el tren que hem posat en marxa, no podem aturar la reforma social que hem projectat en aquests tres anys. Sí, hem de continuar avançant fent de Catalunya un país ple d’oportunitats i seguretats per a tothom.
Consol Prados, candidata al Parlament de Catalunya

dimarts, d’octubre 03, 2006

Montilla, més enllà de les paraules

No ens hem d’enganyar, la cursa cap a la presidència de la Generalitat i la formació d’un govern de progrés no serà fàcil. En aquests darrers 3 anys del president Pasqual Maragall s’ha reconegut el paper dels socialistes catalans com a garants del catalanisme progressista dins l’Espanya plural, però ens ha costat molt més fer palès el gir social del govern de Catalunya. Dificultats múltiples i provinents de totes direccions, a vegades inclosa la nostra, ens obliguen a ser molt més clars en el nostre compromís cap els ciutadans i ciutadanes.
Avui, un cop el debat identitari ha perdut força, emergeix la figura del José Montilla com una persona transformadora, lligada al territori i que encarna a la perfecció la fortalesa nacional i social del nostre país. És la prova de la nostra maduresa política, de què Catalunya es mereix la consolidació d’un canvi de polítiques que millorant les condicions del dia a dia de totes i tots, ens obrin al món plural.
N’estic convençut, Montilla representa el millor de l’ideari socialista: honestedat, treball, perseverança, solidaritat i sentit de país. Sense estridències ni vanitats, fent el camí pas a pas ja ha guanyat la il·lusió, i potser també el cor, de moltes persones que com bé dius, amic Josep, pensem que ara és l’hora dels catalans.
Josep Maria Juhé i Mas, candidat a l'alcaldia de Calella

dilluns, d’octubre 02, 2006

Els compromissos de José Montilla

Aquest dissabte i diumenge els socialistes del Maresme vàrem participar activament en l’elaboració i aprovació del programa electoral del PSC a les eleccions.

El nostre candidat José Montilla, en la seva intervenció, va ser molt concret i molt clar. Va parlar, entre d’altres, de 10 compromisos seus i del PSC amb Catalunya.
 1. Gratuïtat dels llibres de text.
 2. Vol que els nostres fills i filles acabin els estudis parlant Català Castellà Anglès.
 3. El 75% de les necessitats en places de guarderia cobertes en aquest mandat.
 4. Ulleres i audiòfons gratuïts per la gent gran i amb pocs recursos.
 5. Incloure 60 barris més en les properes convocatòries de la llei de barris.
 6. Incrementar d’implantació d’ energies alternatives eòlica, solar i bio combustibles ( multiplicar per 7 l’energia eòlica ).
 7. Els ajuntaments han de gestionar el 25% del pressupostos públics.
 8. Pacte nacional per la recerca, i innovació ( El govern de CIU destinava 6 milions d’euros i el el PSC actualment 44 milions ).
 9. 1500 hectàrees més de sol industrial per crear 200.000 llocs de treball.
 10. Ampliar la formació continua a 250.000 treballadors i els estudis de formació professional a 250.000 joves més.

Montilla sí que pot parlar de catalanisme social i de les solucions als problemes reals dels ciutadans, perquè Montilla sempre ha complert la seva paraula com Alcalde de Cornellà, com a President de la Diputació de Barcelona i com a Ministre

Per cert, a Montilla no li calen documents notarials per no pactar amb el PP, en canvi l’Artur Mas hi pacta sempre que li donen oportunitat, i és que la dreta i l’extrema dreta tenen els mateixos interessos.

Santi Fontbona, 1er Secretari PSC Maresme i candidat al Parlament de Catalunya

diumenge, d’octubre 01, 2006

La decissió de l'1 de Novembre

L’1 de novembre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya hem estat cridats a les urnes per decidir el futur Govern de Catalunya. La decissió és molt clara: o un govern progressista presidit per José Montilla o un govern conservador presidit per Artur Mas.
El socialisme català es juga molt en aquestes eleccions. Però més s’hi juga Catalunya. Està en joc l’orientació política del Govern i la forma de desplegar l’Estatut. Tornarem enrera als vells temps de la dreta nacionalista? Tindrem un Govern incompetent, atrapat entre el victimisme i l’autocomplaença? Tindrem un Govern dedicat a esborrar el llegat del Govern catalanista i d’esquerres presidit per Pasqual Maragall? S’abandonarà una política de millora dels serveis públics, de la sanitat i l’educació, de millora dels barris? Seran els homes forts del Govern Felip Puig i Antoni Fernández Teixidó? Tindrem un Govern entestat en assegurar-se rèdits electorals basats en la tensió nacionalista?
Catalunya seria la gran perjudicada en aquest escenari. Al nostre país li convé obrir una nova etapa política que, seguint l’estela del President Maragall, aprofitant les sòlides bases assentades per les polítiques del Govern catalanista i d’esquerres, desplegui el nou Estatut posant-lo al servei de la gent.
Estem en condicions de fer de Catalunya una societat del benestar avançada, amb una sanitat pública de qualitat a l’abast de tothom, amb un sistema educatiu que asseguri la igualtat d’oportunitats, amb una economia dinàmica que impulsi la creació de més llocs de treball i més estables, amb uns serveis socials que donin suport a les persones en funció del seu grau de necessitat o de dependència. Una societat veritablement integrada on tothom pugui sentir-se protagonista d’un projecte basat en la qualitat, l’excel·lència i la justícia social.
Tot això serà possible amb un President com José Montilla, que s’ha obert camí amb el seu esforç, que ha demostrat la seva capacitat de gestió i la seva vocació de servei públic, que sempre ha estat al costat de Catalunya i dels treballadors.
La decisió està en mans dels catalans i de les catalanes. Però al PSC correspon assegurar que el nostre projecte i el missatge del nostre candidat arribi nítidament a tothom. Cal que tots i totes ens hi posem de valent!
Miquel Iceta, Vice-primer secretari del PSC