dissabte, d’octubre 14, 2006

La por de CiU

Encara no s’ha repartit massivament el DVD de CiU contra el tripartit. Segons diuen, es farà mitjançant la premsa aquest cap de setmana. Però, tots en sabem ja el contingut: brossa política.

Les projeccions fragmentades per televisió del contingut del DVD de CiU ja ens dóna una idea molt precisa de l’estil demagògic i desqualificador de la campanya de CiU: l’enemic és el tripartit, subratllo l’enemic (que no l’adversari). A partir d’aquí tot s’hi val, ja que estem parlant de l’enemic i, ja és curiós que en aquest vídeo en cap moment es parlar del Partit Popular (perquè serà?).

Amb l’actitud que han adoptat davant els fets de Martorell, i, després de veure el vídeo, em preocupa la importació de l’estil de bronca política, propi de la política espanyola que practica el PP i que, ara sembla fer seu CiU a Catalunya. Malament. Espanyolitzar la política catalana amb el pitjor estil de la dreta cavernícola no crec, que sigui el que més convingui a Catalunya i als catalans. No és el nostre estil, tampoc el de al millor societat progressista espanyola que, jo crec és majoritària i és amb la que necessitem entendre’ns per avançar pel camí del progrés.

Ja és curiós que, l’Artur Mas en persona, corre-cuita, hagi sortit a justificar-se per al DVD. Em sembla que el tret els ha sortit per la culata (Ai Madí, Madí que t’ensenyen a EEUU).

Ara és l’hora dels catalans, i aquests volem: pau i progrés.

Antoni Cuadras, Conseller Nacional del PSC

dimecres, d’octubre 11, 2006

Felicitem-nos pels fets i no per les paraules

Queda lluny l´any ‘96 i queda més lluny encara en el món de l´educació on tot sembla canviar a diari. Adaptar-se als nous reptes o morir.
A Sant Pol, des de llavors, es reclamava un nou centre digne per a acollir un alumnat cada cop més nombrós ...
Finalment, després d´una acurada redacció del projecte engegada durant aquesta darrera legislatura, el govern de Pasqual Maragall destinava la quantitat de 4,9 milions d’euros per a la construcció del nou CEIP SANT PAU.
Ha passat molt temps també, fins i tot el centenari del naixement del filòleg Joan Coromines, perquè s´inaugurés la Fundació que porta el seu nom perquè el proppassat dijous 28 de setembre el mateix Pasqual Maragall inaugurés la seu del que ha de ser un centre punter en l´estudi de la llengua, un fogar obert al poble de Sant Pol que valora i estima tan emèrit estudiós.
Això són fets i no paraules. Felicitem-nos per ells.
Emilia Izquierdo, secretaria d'organització del PSC de Sant Pol de Mar

dimarts, d’octubre 10, 2006

Triangle Màgic

Els ciutadans i les ciutadanes ens n’adonem i comencem a reaccionar positivament. Això va “en serio”, és de debò, com diem en català.
Poques vegades el país ha tingut a les mans de tots els ciutadans i ciutadanes la possibilitat de decidir el rumb, l’orientació, el futur que Catalunya vol. I poques vegades la qüestió ha estat tan clara : candidat-equip-programa, aquest és el nostre triangle màgic.
Aquí guanyem un per un, cas per cas, i encara més amb la suma de tots tres. Feu-la, compareu i veureu la immensa diferència a favor nostre, a favor del PSC. En relació a les altres forces polítiques i molt en especial a la d’Artur Mas i CiU.
Ernest Maragall, Secretari del Govern de la Generalitat

dilluns, d’octubre 09, 2006

Montilla, d’alcalde… a president de la Generalitat

"Ser alcalde ha estat l'experiència que més empremta m'ha deixat”, aquestes manifestacions de José Montilla que, a més d’alcalde de Cornellà, ha estat president de la Diputació de Barcelona i ministre ens mostren ben a les clares el tarannà humà i polític del candidat socialista que entre tots portarem fins a la Presidència de la Generalitat.
La política municipal, la que es fa peu de carrer, la que es posa al servei de la gent per buscar i aportar solucions als seus problemes quotidians de sanitat, educació, feina, vivenda, etc., és potser la millor escola per a qualsevol polític. I sens dubte, l’amic Montilla ha estat un alumne avantatjat que amb honestedat, perseverança, generositat, intuïció i tenacitat va treballar per fer de Cornellà una “gran” ciutat, guanyant-se la il·lusió i la confiança de moltes persones.
Poc a poc, però amb pas ferm, el nostre candidat ha anat fent camí fins arribar a aquestes eleccions amb una gran experiència i plena maduresa personal i política. Aquest bagatge, aconseguit a través del tracte directe i proper amb la ciutadania, serà la clau del nostre èxit, perquè si guanya José Montilla, guanyarem tots. Tots i cadascun dels ciutadans que ens trobem, dia rere dia, pels carrers dels nostres pobles i ciutats quant fem la necessària, i moltes vegades dura, política municipal de proximitat. Una proximitat que ara s’imposa més que mai, perquè els compromisos de José Montilla també són els nostres; i la nostra fita, de cara a l’1 de novembre, és fer arribar la seva paraula, que és la nostra, fins a l’indret més recòndit de Catalunya.
El futur de Catalunya és a la nostres mans. Companys i companyes endavant! Tenim molt a dir a peu de carrer: un a un farem un tot que conduirà al nostre candidat a la Presidència.
Lluís Bisbal, alcalde de Sant Vicenç de Montalt

diumenge, d’octubre 08, 2006

Per Catalunya, Montilla

Hem treballat molt, hem aconsegit que Catalunya sigui la protagonista d’una nova Espanya plural, progressista i ara tenim el deure de correspondre a la nostra estimada Catalunya.
Tenim un nou Estatut, però ara toca desplegar-lo i estic convençuda que els ciutadans i ciutadanes tindrem diferents respostes als nostres problemes si qui ho desplega és un govern convergent o, si per el contrari, el desplega un govern socialista.
Crec que només el candidat socialista, José Montilla respon a les necessitats del nostre país, perquè ho ha demostrat amb fets.
Perquè l’avala l’experiència d’anys d’alcaldia, de gestió al front del Ministeri…
Perquè volem el millor pels nostres pobles i això només serà possible amb un govern socialista…
Perquè no oblidem…i CIU ja va tenir la seva oportunitat, oportunitat que van desaprofitar durant 23 anys!!!, que es diu ràpid.
Perquè d’ençà que els socialistes governen a Catalunya, s’ha fet més que durant anys i anys de falsos catalanistes.
Perquè el catalanisme es demostra treballant pels nostres pobles, pels ciutadans i ciutadanes d’arreu.
Perquè només en habitatge, s’han destinat 179 milions d’euros, dos cops i mig més que durant el govern de CiU.
Perquè “toca construïr la Catalunya social, preocupada per les persones, pel seu futur i pel seu benestar”, i deixar de banda les crisis d’identitat.
Perquè ens estimem Catalunya…
Per Catalunya…MONTILLA PRESIDENT!!!
Carmen Bastida, candidata a l'alcaldia de Sant Andreu de Llavaneres i candidata al Parlament de Catalunya