dissabte, d’octubre 21, 2006

Habitatge digne, la realització d’un dret fonamental

Un dels principals problemes d’avui en dia, i que patim especialment els i les joves de Catalunya, és l’accés a un habitatge digne i de qualitat. Últimament se’n parla molt, sobretot arran de les manifestacions d’una plataforma per l’habitatge digne composta bàsicament per joves. I una de les coses que s’acusa als polítics és la falta de decisions estratègiques i un canvi de model. Doncs aquest canvi de model està refectit en el programa electoral del PSC a proposta de la JSC, i és un dels compromisos del candidat José Montilla pels seu govern.

No només es compromet a construir habitatges de protecció oficial, com ja va fer quan era alcalde de Cornellà, com han fet tants i tants ajuntaments governats pels socialistes, com ha fet el govern de Pasqual Maragall, sinó que vol destinar la meitat d’aquests habitatges al lloguer social. I també permetre aflorar els habitatges buits, que són molts, i poder facilitar que algú hi pugui viure en règim de lloguer sense haver de construir nova vivenda. Tot això són avantatges pels joves, que necessitem un lloc on poder-nos desenvolupar i realitzar-nos com a persones.

Una altra acció de govern que vol impulsar José Montilla és la rehabilitació d’habitatges en mal estat, per poder dignificar la vida de les persones que hi viuen. I tot això va molt lligat a la Llei de Barris, un dels eixos fonamentals del govern de Pasqual Maragall.

Es per tot això que si com a joves volem canviar l’actual model urbanístic, el que ens cal és votar socialistes, el que ens cal és votar José Montilla.

Oriol Vaquer, Secretari de Medi Ambient i Habitatge de la JSC i 1er Secretari de la JSC Argentona

divendres, d’octubre 20, 2006

L'opció Montilla

Ja fa cinc dies que ha començat la campanya i és feina de tots i totes reflexionar sobre el futur que volem per Catalunya. Com els meus companys diuen, és cosa de tothom decidir que volem, si Montilla i cap endavant o Mas i permetre que la dreta conservadora i nacionalista es posi al capdavant de la política catalana.
A mi m’agradaria transmetre un missatge de conscienciació per la importància que tenen les eleccions a la Generalitat de Catalunya. Aquesta setmana, a l’agrupació de Premià de Mar en Manel Mas ens explicava que és en aquestes eleccions on es decidirà qui portarà endavant les polítiques més properes per les persones que viuen a Catalunya, com la salut i l’educació. No podem deixar que el pròxim dia 1 de novembre passi sense que cadascú de nosaltres exerceixi el seu dret i deure com a ciutadà o ciutadana.
La nostra opció serà evidentment Montilla, perquè confiem en la seva experiència de gestió. Jose Montilla ha treballat molts anys a l’ajuntament de Cornellà i companys seus ens expliquen com ha sabut copsar en moltes ocasions les problemàtiques del dia a dia de les persones.
Ara ens toca als catalans!
Lluís Rodríguez, 1er Secretari JSC Premià de Mar

dijous, d’octubre 19, 2006

Jo no el signaré, Sr. Mas

M’acabo de llegir el contracte d’Artur Mas, i òbviament m’ha decebut. L’obvietat no és que m’hagi decebut, cosa a la qual hi estava més o menys predisposat, però no m’esperava tan poca creativitat. Amb un contracte d’aquesta mena que, venint d’ells, segur que no compliran, es podrien haver mirat una mica més i fer un pamflet amb més versemblança, amb més creativitat, però suposo que els creatius de Mas, si els té, estaven massa enfeinats amb això de la pel·lícula del Madí.

Un contracte fet suposadament amb la ciutadania però que no parla dels problemes dels ciutadans és per ser suaus, un mal contracte, per què, és que els problemes de l’habitatge no existeixen? I no hem de fer una xarxa d’escoles públiques i de qualitat? I que no hem de tenir una sanitat pública al servei dels ciutadans? I que no hem de fer polítiques actives d’ocupació? I que no existeixen els joves, els esportistes, el món de la cultura, la gent gran...?

En qui pensa Artur Mas quan signa aquest contracte? En qui no pensa...?

Això sí, que quedi clar, no pensa fer acords “permanents” amb el Partit Popular, aquesta clàusula, s’atrevirà a signar-la en les properes eleccions municipals?

Salvador Casas, candidat a l'alcaldia d'Argentona

dimecres, d’octubre 18, 2006

Les raons del sí a Montilla, del sí al PSC

Perquè tenim el millor candidat. Un home de treball, honrat, amb decisió, eficaç i que el que promet ho compleix. Cap altre candidat supera Montilla en aquestes virtuts. Montilla és el líder que Catalunya necessita.
Perquè els socialistes, en el govern d’esquerres hem estat els impulsors del gir social i progressista que necessitava el país i que no pot aturar-se per més que la dreta conservadora hagi posat i posarà tota la seva habilitat destructora en intentar deslegitimar-nos. Hem fet el gir social.
Perquè presentem el millor programa. Un programa per a les persones, un programa per al futur. En aquest mandat es desenvoluparà fortament el nou Estatut i s’invertirà com mai en infrastructura i benestar. El programa socialista és ambiciós i realista, la qual cosa el diferència radicalment dels altres. I a més és progressista. Hem de continuar amb el gir social sense cap pas enrere.
Perquè tenim la millor llista. La llista al Parlament és un reflex de la nostra societat, del territori i del socialisme i és també una llista paritària homes/dones. Gent que ha demostrat que s’hi pot comptar amb ells.
Perquè els socialistes som els únics que creiem en els ajuntaments. Uns amb l’excusa d’una Generalitat forta no volen donar poder als ajuntaments, d’altres pensen encara amb el centralisme estatal. La reivindicació d’ajuntaments forts només serà possible amb un govern socialista que no tingui por dels ajuntaments ni els vegi com a enemics.
Pel candidat, per la feina feta, pel programa, per la llista, per ser els que també defensarem els municipis, l’opció és clara, Montilla i el PSC.
Ramon Vinyes, candidat a l'alcaldia d'Arenys de Mar

dimarts, d’octubre 17, 2006

On estàs Artur Mas?

La campanya electoral ja es en marxa i durant les properes dues setmanes els candidats explicaran les seves propostes, contrastaran opinions i generaran espais de debat. Hauran de recòrrer els pobles i ciutats de Catalunya per fer arribar el seu missatge i el seu projecte a tots els racons del nostre país.
Però hi ha una circumstància que em sembla significativa, i és que el candidat de CiU, el señor Artur Mas, no visitarà el Maresme durant la campanya. No ho entenc i crec que no hi han excuses que valguin.
Com pot ser que ell, que aspira a ser President de la Generalitat, no vingui a la quarta comarca més poblada de Catalunya? Com pot ser que no trepitji un territori que precissa de solucions i propostes a les seves realitats i problemàtiques concretes? Potser el Maresme és un territori poc o res important per a CiU? I precissament el señor Mas, que sempre ha recordat que és fill de Vilassar, fill del Maresme, se n’oblida de la seva comarca en un moment tant important per a Catalunya.
A mi no em serveix cap excusa. Amb aquest fet, CiU desprecia la nostra comarca. Només un apunt, José Montilla serà demà dimecres a Mataró, a prop dels ciutadans de la comarca i explicant les propostes socialistes per a Catalunya i pel Maresme. Són detalls que marquen la diferència.
Montilla President. Ningú farà més per Catalunya.
Victor Martínez, 1er Secretari de la JSC Maresme

dilluns, d’octubre 16, 2006

Montilla i cap endavant

Ahir a la nit, José Montilla va donar la sortida a la campanya electoral dels socialistes de Catalunya. I ho va fer rodejat de gent jove, conscient de tot el que els joves ens hi juguem en aquestes eleccions.
Ara per ara, crec que els joves tindran la clau del futur govern de la Generalitat. Podem decidir, amb el nostre vot, si volem un govern que cregui en nosaltres, afrontant i assumint els nostres problemes i el nostres reptes, sobretot en tres àmbits concrets: la feina, l'educació i l'accés a l'habitatge. En definitiva, en l'emancipació juvenil.
Ningú farà més que José Montilla pels joves catalans en aquest tema. Aquest serà un dels grans desafiaments quan Montilla sigui President. Els governs de CiU van deixar una herència nefasta als joves d'aquest país, una herència que molts encara estem patint i patirem. Només amb la perseverància i serietat d'una persona com Montilla al capdavant de l'institució més important de Catalunya podem estar segurs que el govern treballarà pels joves. Perquè som una part fonamental de la Catalunya social que els socialistes estem construïnt.
Els joves hem de decidir. O Mas i cap enrere. O Montilla i cap endavant.
Javier Naya, 1er Secretari de la JSC Mataró